Je hebt het waarschijnlijk al ergens meegekregen want we zijn er al best een tijdje mee bezig. Wij zijn een oude fabriek in Roosendaal aan het verbouwen tot een walhalla voor jou als BBQ liefhebber! Beleving staat centraal in dit nieuwe concept. We gaan er alles aan doen om jouw BBQ way of life helemaal te ondersteunen. Je bent dit al van ons gewend door onze kennis, workshops, recepten en persoonlijke service, het nieuwe pand gaan we dan ook volledig inrichten als verlengde hiervan.

BBQ Experience Center: wat kan je verwachten?

Je kent ons nu van het keramisch koken met de Big Green Egg en andere merken. Dit blijven we uiteraard doen en wordt alleen maar groter. Meer accessoires, meer merken en meer workshops! Het wordt een showroom vol met beleving, we gaan alle merken mooi uitlichten en geven merken de mogelijkheid om er een eigen draai aan te geven. Het wordt heel bijzonder.

Naast het koken met de kamado gaan we alles op het gebied van outdoor cooking doen. Van (pellet) smokers tot open vuur, dutch ovens, asado, braai tot de mooiste gas aangestuurde BBQ’s. Uit alle windstreken laten we de mooiste apparaten zien om jou te inspireren. Ditzelfde geldt uiteraard voor de accessoires en de smaakmakers. De beste sauzen, rubs, marinades, rookhout en houtskool kan je straks bij ons vinden.

Merken

We zijn momenteel nog in gesprek met een aantal merken, maar de volgende merken kan je straks in ieder geval bij ons vinden:

 • Big Green Egg
 • Kamado Joe
 • The Bastard
 • HoCooker
 • Grill Guru pellet grills
 • Green Mountain pallet grills
 • Ofyr
 • Homefires zuids afrikaanse braai
 • Napoleon grills
 • Bonfeu kachels
 • Barts Food Factory
 • Smokin’ Flavours
 • Tal van sauzen, rubs en marinades uit USA en Europa

Workshopruimte

Grote kans dat je in het verleden al een workshop bij ons hebt gevolgd aangezien we zo’n 1500 personen per jaar bij de workshops ontvangen. Er is echter nog zoveel te ontdekken! Nieuwe technieken, nieuwe accessoires en apparaten, nieuwe recepturen, outdoor cooking is zo ontzettend breed en dat maakt het nu ook zo leuk dat wij er iedere dag onze passie in kwijt kunnen. Voorheen gaven we de workshops met de kamado’s op een externe locatie. In het BBQ Experience Center zijn we een inpandige workshopruimte aan het maken waar we zowel in zomer als winter helemaal ons ding kunnen doen! Een grote overkapping zorgt ervoor dat we warm en droog staan, een buitenruimte zorgt ervoor dat je zonnestralen gaat pakken! In de workshopruimte zijn we van alle gemakken voorzien, ruime werkplekken, een keuken en uiteraard alle BBQ’s die we hebben!

We gaan meer workshops geven met allerlei onderwerpen. Natuurlijk met alle type BBQ’s waarmee je andere technieken kunt uitproberen. Maar denk ook aan wijn/spijs combinaties, speciale wild workshops, uitbenen samen met onze favoriete slager, we kunnen helemaal los! Ook zijn we van plan om een aantal evenementen te gaan organiseren.

Data opening

De winkel in de dokter brabersstraat in Roosendaal hebben we op 31 december 2018 gesloten om ons volledig te kunnen focussen op de verhuizing en verbouwing. De verbouwing gaat goed en we zullen ergens in februari de deuren openen voor publiek. Zet 10 maart 2019 alvast in je agenda, dan is namelijk de officiële opening, we plakken daar direct een leuk BBQ evenement aan vast.

Wenneker

Als locatie hebben we gekozen voor de Wenneker. Dit is een oude fabriek in het centrum van Roosendaal waar vroeger sterke drank werd gedestilleerd zoals jenever en gin. Omwille van veiligheidsvoorschriften is de productie van de drank ongeveer 10 jaar geleden verplaatst naar elders in het land, maar Wenneker is nog steeds een levendig merk met tal van prachtige dranken.

Wenneker is opgericht in 1693, die historie voel je in het pand. Deze emotie behouden we en er zullen dan ook tal van oude elementen terugkomen in de ruimtes. Een échte beleving, we willen een plek creëren waar je langs kunt komen om iets te leren, iets te kopen, advies te krijgen of gewoon om bij te praten met andere mensen die dezelfde passie delen.

Als laatste nog wat praktische informatie

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur, het adres is badhuisstraat 18 Roosendaal en we gaan medio februari open (lees hierboven over het speciale openingsevenement). De webshop blijft gewoon doordraaien met dezelfde leveringstijden. Wanneer je iets wilt weten of afhalen mail of bel ons gerust even!

Volg alle updates via www.bbqexperiencecenter.nl!

Alternative Text

Geschreven door:

Joey Buys

Geniet van het leven, dáár hoort BBQ bij! In het BBQ Experience Center kan hij helemaal zijn ding doen neemt je graag mee in wat BBQ en Big Green Egg in het bijzonder te bieden heeft.