Voorbereidingen

Het vlees marineren we minstens 12 uur van te voren.
Meng hiervoor het sap van twee limoenen, drie fijngehakte teentjes knoflook, olijfolie, de komijnpoeder, chillipoeder en zout door elkaar.
De lange inside skirt snijden we in vierkante stukken en vervolgens in reepjes die we dwars op de draad van het vlees hebben gesneden.
Doe het vlees en de marinade in een vacuümverpakking of ziplock zak. Sluit deze af en verdeel hierna de marinade nog goed tussen het vlees.

Guacamole

Voordat we de EGG gaan opstarten kunnen we nog wat voorbereidingen treffen zoals het maken van de guacamole.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit. Pureer het vruchtvlees met een vork fijn. Voeg een fijn gesneden teen knoflook, het sap van 1 limoen en de chillivlokken toe. Naar smaak gaat er nog zout en peper bij. Proef uiteraard of het geheel naar wens is.

Groente pakketje

Snij de paprika en de ui in repen en doe deze in een schaal. Maak de haricots verts schoon en doe deze er bij. Voeg de olijfolie, oregano, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe. Meng de groente en marinade door elkaar. Maak van aluminiumfolie pakketjes waarin een handvol van de in past en er niets van de marinade uit kan lekken.

De EGG

Steek de houtskool in de EGG aan en ga voor een directe wijze met een temperatuur van 180 graden Celsius. Op het moment dat de kolen goed gloeien en voordat je de Big Green Egg sluit, dan leg je de zoutsteen op het RVS rooster. Op deze manier zal de steen langzaam opwarmen. Snelle temperatuur wisseling kan er namelijk voor zorgen dat de steen breekt.
Leg tevens de drie aardappelen ingepakt in aluminiumfolie op het rooster. Neem de tijd om de zoutsteen rustig op te laten warmen en de aardappelen gaar te laten worden.

Grillen

Haal het vlees uit de marinade en laat even uitlekken.
Leg de groentepakketjes op het rooster. De garing hiervan kan redelijk vlot gaan doordat het fijn gesneden is en het ingepakt is in de folie. Haal de aardappelen uit de folie en leg ze rechtstreeks op het rooster.
De reepjes inside skirt mogen nu tevens op de zoutsteen. Sluit de EGG en wacht hooguit 1-2 minuten om daarna het vlees te keren met de tang. Grill de andere zijde ook kort, want inside skirt doorbakken heeft niet mijn voorkeur.
Leg aluminiumfolie klaar waar het vlees even mee ingepakt kan worden om te rusten.
Controleer de groente pakketjes en de aardappelen op gaarheid.

Opmaak bord

Leg de aardappel op het bord en duw deze in het midden open. Schep hier wat sour cream op en strooi er wat gedroogde oregano over.
Vouw het groente pakketje op het bord open en leg de gegrilde inside skirt er naast.
En garneer af met watje guacamole, kiemgroente en fijn gesneden verse koriander.

Alternative Text

Geschreven door:

Matthijs Kannekens

Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

Ingrediënten

  • 400 gram Inside skirt

  • 2 limoenen, geperst

  • 2 el olijfolie

  • 3 teentjes knoflook

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 tl zout

  • Groente:

  • 2 zoete uien

  • 1 rode paprika

  • 300 gram Haricots verts

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • 1/2 tl paprikapoeder

  • 3 kruimige aardappelen

  • Sour cream

  • Kiemgroente

  • Verse koriander

  • Guacamole:

  • 2 avocado

  • 1 Limoen

  • 1 teentje knoflook

  • 1 eetlepel chilivlokken

Benodigheden

  • Ziplock of vacuümverpakking

  • Zoutsteen

  • Aluminiumfolie

  • RVS rooster