0,00 0 artikelen

Over Beleef Green Egg

Voor en door enthousiaste mensen met dezelfde passie voor koken en barbecue!

Wij helpen mensen met dezelfde passie om mooie gerechten te realiseren. Of je nu net komt kijken of al een aantal jaar onderweg bent maakt ons niet uit. Wanneer we dezelfde passie delen kunnen we samen mooie dingen bereiken!

Toegevoegde waarde

Wij proberen ons te onderscheiden door een uitmuntende en persoonlijke service te bieden. Ondanks dat we een van de grootste (premium) dealers van Big Green Egg binnen Nederland zijn kunnen we deze persoonlijke service geven aan iedereen. Wij houden ons namelijk niet bezig met administratie, logistiek en andere (voor ons) randzaken. Dit hebben wij uiteraard goed geregeld maar wij willen ons concentreren op het bieden van toegevoegde waarde in de vorm van onze culinaire ervaring. Door onze passie en ruime ervaring nemen we je namelijk maar al te graag mee en geven je een gezonde dosis inspiratie. Wij zijn altijd bezig met de kwaliteit van gerechten van onszelf en van onze klanten hoger te krijgen.

Bestellen & leveren

Wat wij hieronder verstaan is dat wij je bijvoorbeeld helpen met het maken van de juiste keuzes bij het samenstellen van de Big Green Egg. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch, in onze winkel of tijdens onze workshops. De maatkeuze wordt hierin ervaren als de meest lastige, maar ook welke accessoires je nodig hebt om aan de slag te gaan zijn te maken keuzes. Vanuit onze ervaring adviseren we je graag.

Levering

Na de bestelling komen wij de EGG persoonlijk bij je thuis leveren. Wij monteren de EGG zelfs al voor je, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wij vinden namelijk dat je bij een premium product ook een premium service mag verwachten.  We gaan pas weg wanneer alles voor jou duidelijk is en je 100% tevreden bent, en belangrijkste: dat je zelf lekker aan de slag kunt. Wij hebben meer dan 12 jaar professionele ervaring met de Green Egg. Dankzij deze horeca achtergrond (Boy is bijvoorbeeld lange tijd chefkok geweest met de Green Egg) kunnen we deze culinaire ervaring omzetten in voordelen voor onze klanten; vanuit die ervaring adviseren we je op zowel aanschaf als bereidingsgebied. Zo zijn niet alle accessoires van de Big Green Egg even handig. Juist daarom voeren wij ook de beste producten van andere merken. Wij weten wat goed werkt en wat niet.

Workshops: een échte Eggperience!

Daarnaast organiseren wij zelf workshops. Op zondag komen liefhebbers uit het hele land naar ons toe om samen met ons te koken en de Big Green Egg te ontdekken binnen een Eggperience (beginnerscursus). Je maakt zelf 5 gangen in het middag vullende programma. Alles daarbij is inclusief (ingrediënten, drank (0.a. goede wijnen) en uiteraard gebruik van de Egg’s). Wanneer je bij ons een Egg koopt krijg je een Eggperience workshop t.w.v. € 139 (voor twee personen) cadeau. Wij vinden het belangrijk dat je vanaf het begin lekker aan de slag kunt en direct de basistechnieken kent. Ook dat is weer premium service van ons. Na een jaar nieuwe inspiratie nodig? Kom dan gerust nog een keer terug naar de masterclass, waar we graag grenzen verleggen!

Daarna altijd bereikbaar

Wij geloven dus erg in meerwaarde creëren voor jou om je goed op weg te helpen zodat je het maximale uit de Big Green Egg gaat halen. Vanuit onze passie en ervaring willen we mensen inspireren. Na levering zijn we dan ook altijd bereikbaar voor vragen. Wij vinden het leuk om onze passie te delen en iedereen te helpen met het bereiken van een hogere kwaliteit. De Whatsapp staat dan ook vol met creaties van klanten :-)!

Onderdeel BBQ Experience Center

Ooit zijn we, vanuit horeca, met passie en enthousiasme begonnen met Beleef Green Egg. We gaven demonstraties, workshops en leverden producten. Later kwam daar Kamadowinkel bij om ook de andere merken op te nemen. Sinds voorjaar 2019 hebben we BBQ Experience Center opgericht aangezien eigenlijk alles uit z’n jasje was gegroeid. Een enorme showroom in een oude Jenever fabriek, compleet met inspirerende workshopruimte en uitgebreid magazijn. Uiteraard hebben de kamado’s een enorme vloeroppervlakte gekregen in de showroom en we geven ieder weekend workshops met de kamado voor beginners en gevorderden. Bekijk de website van het BBQ Experience Center.

15 jaar professionele ervaring

Al jarenlang werken wij, Joey en Boy, als professionele chefs met de Big Green Egg. Vanuit die passie en ervaring willen we jou inspireren en enthousiasmeren. Daarom zijn wij een échte specialist die vanuit inhoud en ervaring kan adviseren. Al onze kennis delen we maar al te graag!

In het kort: wat kan je van ons verwachten?

 • Allereerst: meer dan enkel verkoop van het product!
 • Persoonlijk service en advies vanuit gebruikservaring (niet verkoperservaring)
 • 15 jaar professionele ervaring met de Big Green Egg
 • Wij kunnen je precies uitleggen -van a tot z- hoe je hem het beste kan gebruiken, wat je er allemaal op kan maken en hoe je dat het beste kunt doen.
 • Persoonlijk en gratis bij je thuis geleverd en gemonteerd wanneer het jou uitkomt.
 • Gratis workshop bij aankoop van je Big Green Egg (zie de Eggperience workshop).
 • Onze brede kennis en expertise delen we graag met je. Bijvoorbeeld via ons blog, vol smakelijke recepten en praktische tips. Ook geven we regelmatig workshops.
 • Iedere dag bereikbaar voor vragen en advies
 • Veilig betalen via je eigen bank
 • Alle modellen en accessoires direct leverbaar
 • Vanuit onze ervaring weten we wat wel en niet werkt. Daarom voeren we ook de “parels” uit het assortiment van diverse merken.
 • Klanttevredenheid, de beste service en een scherpe prijsstelling.
 • Accessoires op werkdagen voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden.
 • Gratis verzending boven de € 30,- binnen NL & BE.

Over Big Green Egg

De Big Green Egg® is gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een zogenaamde ‘kamado’. In de vorige eeuw proefden de in Japan gelegerde Amerikanen hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die hierin werden bereid en namen deze karakteristieke kleipot mee naar de Verenigde Staten om ook het thuisfront van deze heerlijke bereidingswijze te laten genieten.

Historie

Door haar deuren in Atlanta, Georgia (USA) te openen maakte Big Green Egg het vanaf 1974 voor de hele Amerikaanse bevolking mogelijk dit Aziatische kleinood aan te schaffen. Het bedrijf begon met het importeren van Japanse en Chinese kamado’s. Gaandeweg ontwikkelden zij echter een geperfectioneerde variant met behulp van moderne technieken en materialen zoals door NASA ontwikkeld keramiek. Er werd gekozen om deze in Mexico te laten produceren gezien de indrukwekkende geschiedenis en de bijbehorende productiemethodes van het land op het gebied keramiek. Voordat een Big Green Egg de fabriek verlaat ondergaat deze nog een laatste, zeer nauwkeurige controle. De fabriek is ISO 9001 UL gecertificeerd en voldoet hierdoor aan de hoogste kwaliteitsnormen die voor deze bedrijfstak gelden.

Hoge kwaliteit

Door deze ultieme combinatie van de constructie, het fabriceren en het ongeëvenaarde keramiek is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten. Natuurlijke klei en gewone keramieksoorten zijn minder solide, weerbestendig en warmte-isolerend dan het door NASA ontwikkelde keramiek. Het keramiek van Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten.

Het hele jaar door buiten koken

Buiten koken heeft hierdoor een andere dimensie gekregen waar iedere bezitter van een Big Green Egg het hele jaar door kan genieten. De buitentemperatuur heeft, door het hoogwaardige keramiek, geen enkele invloed op de temperatuur binnen de EGG. Mooi gegrild, mals vlees of een heerlijke vis in zoutkorst, roergebakken schelpdieren en een stoere stoofpot, knapperig brood en pizza’s met een krokante bodem of delicate desserts, je kunt ze zomer en winter op de Big Green Egg bereiden!